Vloerverwarming frezen

U wilt vloerverwarming in uw huis? Maar u ziet op tegen de werkzaamheden die vooraf gedaan moeten worden, zoals de oude laminaatvloer of vastgelijmde vloerbedekking verwijderen of het verwijderen van de oude radiatoren? Dan biedt Kwakkel BV u de oplossing.
Kwakkel BV verwijdert alle soorten vloeren en verwarmingsystemen voor u en freest daarna de vloerverwarming in. In samenwerking met een gerenommeerd loodgietersbedrijf brengen wij ook de vloerverwarming voor u aan en werken daarna de vloer af (egaliseren).

 

Vloerverwarming frezen

 

VOORDELEN VAN VLOERVERWARMING FREZEN

Vloerverwarming biedt niet alleen veel comfort in huis, maar heeft ook een aantal grote voordelen ten opzichte van conventionele verwarmingssystemen. Eén van deze voordelen is de gelijkmatige warmte-verdeling in uw pand. Bij conventionele verwarming stijgt de warme lucht vanuit de radiatoren omhoog. Hierdoor wordt de lucht ongelijkmatig verdeeld en ontstaat er onder andere tocht. Als gevolg hiervan krijgt men stofroulatie in huis. Dit wordt door diverse patiënten, van bijvoorbeeld cara, als zeer vervelend ervaren. Met vloerverwarming bent u van deze problemen af. Doordat de lucht gelijkmatig wordt verdeeld, wordt er sneller een behaaglijke temperatuur gerealiseerd. Daarnaast voorkomt men opwaaiende stofdeeltjes, doordat de warme lucht uit ouderwetse radiatoren niet meer aanwezig is, maar er gelijkmatig vanuit de vloer verwarmd wordt. Met vloerverwarming zal daarom tevens de luchtvochtigheid in uw woning verbeteren en bespaart u ook nog eens op de stookkosten, omdat er eerder een behaaglijke temperatuur bereikt wordt.

 

Vloerverwarming zagen

Vloerverwarming kan op verschillende manieren aangebracht worden. In bestaande woningen wordt dit veelal gedaan door middel van infrezen. Dit wordt door Kwakkel BV stofvrij uitgevoerd. Hiervoor werken we met de nieuwste en modernste machines. De leidingen worden respectievelijk 10 cm of 15 cm uit elkaar gefreesd voor hoofdverwarming en 20 cm uit elkaar voor bijverwarming. De leidingen worden in het zogenoemde ‘slakhuispatroon’ gefreesd, dit om een betere en gelijkmatige verdeling van warmteafgifte te krijgen. Na het frezen worden de leidingen aangebracht en aangesloten. Daarna kunnen ook de leidingen aangegoten worden met egalisatiemortel of kan de vloer in zijn geheel worden geëgaliseerd. Een en ander is afhankelijk van het type vloer dat naderhand wordt aangelegd, bijvoorbeeld plavuizen of pvc-vloeren.

 

Vloerverwarming frezen bij Kwakkel BV!

In het kort de voordelen van vloerverwarming frezen:

  • Geen verhoging van de vloer, dus geen problemen met kozijnen en deuren
  • Stofvrij, vrijkomende materialen worden door ons bedrijf afgevoerd
  • Directe afwerking van de vloer
  • Zeer geschikt in bestaande bouw of bewoonde woningen.

Frezen is alleen mogelijk in zachte vloeren, de zogenaamde zandcementvloeren. In betonvloeren dienen de sleuven voor de leidingen gezaagd te worden. Ook dit kan Kwakkel BV voor u uitvoeren.

 

Kwakkel BV 10 /10 – 2 beoordelingen