Duurzaam werken

Elektrificeren wil niets anders zeggen dan, “geschikt maken voor elektrische aandrijving”.

Het komt bij Kwakkel BV steeds vaker voor dat er met een slooprobot of elektrische minikraan wordt gewerkt in een omgeving waar uitlaatgassen niet gewenst zijn. Een slooprobot of elektrische kraan kan worden uitgerust met diverse hulpstukken, zoals sloophamer, sloopsorteergrijper of betonschaar.

Als het nodig is, kan een tijdens het slopen met hydraulische sloophamer aan de slooprobot ook een vernevelingsfunctie worden aangezet om stofvorming te reduceren.

Door te werken met een slooprobot of elektrische kraan kan naar verhouding veel sneller worden gewerkt. In situaties waarbij dat in het verleden met “handjes” plaats vond, gebeurt dat nu met slooprobot of een elektrische kraan. Het is daardoor meteen een fysieke ontlasting. Een ander voordeel is het geluidsniveau. Brullende brandstofmotoren worden vervangen door elektrische aandrijving. Het geluidsniveau is daardoor aanzienlijk lager.

De slooprobot kenmerkt zich ook door een compacte omvang en heeft daardoor een goede toegankelijkheid tot specifieke ruimtes. De slooprobot past door een normale deurbreedte en heeft in verhouding tot een reguliere minikraan van hetzelfde gewicht aanzienlijk meer “spierballen”.

Op dit moment zijn wij in opdracht van Salverda Bouw bezig met het slopen van de betonvloer op de begane grond ten behoeve van funderingsherstel bibliotheek Artis te Amsterdam. Dit doen wij met twee elektrische kranen. Eentje voor het hakwerk en de ander voor het laden en opschonen van het werkgebied. We hebben hier gekozen voor een elektrische kraan, omdat de slooprobot door zijn kracht teveel trilling veroorzaakte.

Binnenkort gaan wij bij Abbott te Zwolle ook werken met een slooprobot voor het bloothakken van wapeningstaal. Dit gebeurt in een afgeschermd gebied midden in de fabriek.