Duurzaam werken

Elektrificeren is het geschikt maken voor elektrische aandrijving. We gebruiken steeds vaker een slooprobot of een elektrische minikraan in een omgeving waar uitlaatgassen ongewenst zijn. Een slooprobot of elektrische kraan kan worden uitgerust met diverse hulpstukken, zoals sloophamer, sloopsorteergrijper of betonschaar.

Tijdens het slopen kan met een hydraulische sloophamer aan de slooprobot ook een vernevelingsfunctie worden aangezet om stofvorming te minimaliseren. Werken met een slooprobot of elektrische kraan is sneller en een minder zware fysieke belasting voor onze collega’s. Het is ook stiller, omdat brandstofmotoren worden vervangen door elektrische aandrijving.

Ausnutria Ommen

Een slooprobot is compact en makkelijk te gebruiken in specifieke ruimtes. De robot past door een normale deurbreedte en heeft in verhouding tot een reguliere minikraan van hetzelfde gewicht aanzienlijk meer “spierballen”.

Op dit moment slopen wij, in opdracht van Salverda Bouw, de betonvloer op de begane grond van bibliotheek Artis in Amsterdam voor funderingsherstel. Dit doen we met twee elektrische kranen. Eentje voor het hakwerk en de ander voor het laden en opschonen van het werkgebied. We kiezen voor een elektrische kraan, omdat de slooprobot door zijn kracht teveel trilling veroorzaakt.

Binnenkort starten we bij Abbott in Zwolle ook met een slooprobot voor het bloothakken van wapeningsstaal. Dit gebeurt in een afgeschermd gebied midden in de fabriek.