Home / Freeswerk

Contact


Kwakkel BV
Gildestraat 20-A
8263 AH Kampen


038 - 332 59 70


info@kwakkelbv.nl

Freeswerk

Tegenwoordig worden leidingen en bedradingen in de wanden weggewerkt en zijn ze na de afwerking niet meer in zicht. Onze ervaren medewerkers doen dit door te frezen in wanden met speciale machines. Na het frezen ontstaan er nette en schone sleuven. Hiermee is ons freeswerk ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie. Naast het frezen wordt er ook geboord om onder andere elektradozen weg te kunnen werken in de wand.

 

Frezen als voorbereidend werk

Freeswerk is vaak onderdeel van een uitgebreid project. Onze medewerkers zijn dan ook dagelijks onderweg om zowel bij nieuwbouw als bij renovatie in muren en vloeren te boren en te frezen. Bijvoorbeeld ter voorbereiding van het werk van een installateur. Deze hoeft dan niet onnodig te wachten en kan direct aan de slag. Zo frezen wij sleuven voor leidingwerk, centraaldozen, wandcontactdozen, schakelaars en muurplaten.

Daarnaast wordt ons freeswerk ook vaak ingeschakeld bij het installeren van vloer- of wandverwarming. In dat geval frezen onze specialisten cementdekvloeren en betonvloeren in. Hiervoor gebruiken wij speciale machines.

In het kort kunt u ons inschakelen voor het wegwerken van:

  • Waterleidingen;
  • Verwarmingsleidingen;
  • Elektriciteitskabels.


Methodes voor freeswerk

Het frezen of zagen van sleuven kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. Er kan sprake zijn van ‘droog’ freeswerk. Dit gaat dan gepaard met stofafzuiging. Het materiaal wordt bij de bron afgezogen. Wij werken dan ‘stofarm’. Daarnaast is het ook mogelijk om het werk ‘nat’ uit te voeren. In dat geval maken wij gebruik van diamantgereedschap. De methode die het beste past bij een project, is sterk afhankelijk van het te frezen materiaal. Dit bepaalt of er gekozen wordt voor zaag- of freeswerk.

 

Korte lijntjes bij Kwakkel BV

Kwakkel BV biedt een totale dienstverlening. Dit houdt in dat ons freeswerk eenvoudig met uw andere renovatiesloopwerkzaamheden kan worden gecombineerd. Het grote voordeel hiervan is dat deze klussen tegelijk uitgevoerd kunnen worden. En dat door slechts een enkele partij. Dit betekent: minder overlast en kortere doorlooptijden. Het onderbrengen van freeswerk bij Kwakkel BV brengt dus voordelen met zich mee.

 

Direct een specialist in freeswerk inschakelen?

Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat: voor het netjes wegwerken van leidingen en kabels is frezen een geschikte methode. Kwakkel BV helpt u graag daarbij. U vindt ons bedrijf in Kampen, maar onze vaklieden werken in grote delen van het land, waaronder: Zwolle, Utrecht en Amsterdam. Heeft u een project voor ons liggen? Bel dan naar 038 – 332 59 70 of vul het contactformulier in. Wij staan graag voor U klaar!

 

Freeswerk
Freeswerk-wand

Heeft u hulp nodig met sloopwerk?