Home / Chemische verankering

Contact


Kwakkel BV
Gildestraat 20-A
8263 AH Kampen


038 - 332 59 70


info@kwakkelbv.nl

Chemische ver­ankering

Voor een bouwproject of constructieve aanpassing van een bestaand gebouw wordt Kwakkel BV regelmatig gevraagd voor het aanbrengen van chemische verankering. Een groot aantal medewerkers van Kwakkel BV in de uitvoering hebben kennis door een speciaal gevolgde opleiding voor  het brengen van chemische ankers. Met het aanleveren van de juiste informatie zorgen wij dat de chemische ankers op de juiste manier worden aangebracht. De specialisten van Kwakkel BV staan voor u klaar!

 

Wat is chemische verankering?

Chemisch verankeren is het stevig verbinden van een draadeind met zijn ondergrond. Deze ondergrond is met name een betonvloer of -wand. Om een chemisch anker aan te kunnen brengen moet er vanzelfsprekend eerst een gat worden geboord. Dit kan met diamant of droog geboord worden.

Chemisch wil zeggen dat het anker met een tweecomponentensamenstelling wordt aangebracht. Na het schoonmaken van de gaten worden de ankers met behulp van een kit pistool of met een capsule aangebracht. De draadeinden worden in een draaiende beweging aangebracht. De mengverhouding bij het aanbrengen van de ankers is essentieel. Na het aanbrengen heeft de tweecomponentensamenstelling een uithardingstijd. Na het aanbrengen en de uitharding zijn onze werkzaamheden gereed.

 

Onze werkwijze

Na het ontvangen van de vereiste informatie van de opdrachtgever kunnen wij met de werkzaamheden aan de gang. Dit kan zijn voor een staalconstructie, maar bijv. ook voor balkonhekken of het vastzetten van een machine. De constructeur geeft aan de voorkant aan door gefundeerde berekeningen welke ankers moeten worden aangebracht, welke diepte er moet worden geboord en waarmee moet worden verlijmd.

 

Chemische verankering bij Kwakkel BV

Bij Kwakkel BV zijn wij gespecialiseerd in verschillende bouwwerkzaamheden. Op deze manier kunnen wij u een totaalpakket bieden. Schakelt u ons voor chemische verankering in? Dan kunt u uw project met onze andere diensten combineren. Dat betekent minder overlast en een snellere doorlooptijd. Wat dacht u van: Wij kunnen ook de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

Kwakkel BV heeft de juiste vakkennis, gereedschappen en lijmen voor uw chemische verankering in huis. Onze medewerkers worden regelmatig geschoold en getraind door de leverancier.

 

Neem vandaag nog contact op!

Lang niet ieder bouwproject vraagt om chemische verankering. Wanneer dit echter het geval is, wilt u dat dit goed gebeurt. Voor het chemisch verankeren van constructies, uw hekwerk, balustrades, zuilen, vangrails en andere materialen schakelt u natuurlijk Kwakkel BV in. U vindt ons in het hele land, waaronder: Zwolle, Utrecht en Amsterdam. Heeft u een vraag of wilt u meer weten over het plaatsen van een chemisch anker? Bel dan gerust naar 038 – 332 59 70 of vul ons contactformulier in.

Heeft u hulp nodig met sloopwerk?